Izvor: Southeast European Times, 29.Nov.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovani novi evropski komesari

29/11/2009

PRAG, Češka Republika -- Zemlje zapadnog Balkana neće biti izostavljene iz buduće ekspanzije EU, rekao je budući komesar za proširenje Štefan Fuel u subotu (28. novembar), dan nakon što je imenovan na tu funkciju. Fuel, koji je minister Češke Republike za evropska pitanja, nagovestio je da će zapadni Balkan i Turska biti glavne lokacije zvaničnih poseta dok je on komesar za proširenje.

Najavljujući svoj tim u petak, predsednik Evropske komisije (EK) >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Manuel Barozo pomenuo je nekoliko novih komesara iz jugoistočne Evrope. Marija Damanaki iz Grčke izabrana je za komesarku za ribolov, dok je komesarijat za poljoprivredu otišao Dačianu Kiolosu iz Rumunije. Bugarska ministarka inostranih poslova Rumjana Želeva preuzeće novu poziciju komesara za međunarodnu saradnju.

U zavisnosti da li će biti odobrena u Evropskom parlamentu, očekuje se da će nova EK početi sa radom krajem januara. (Beta, B92 - 28/11/09; Standart, Trud, Agerpres, Medijafaks, AP, EU Biznis - 27/11/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.