Imenovan Privremeni organ opštine Voždovac

Izvor: RTS, 17.Sep.2009, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan Privremeni organ opštine Voždovac

Skupština grada Beograda imenovala Privremeni organ opštine Voždovac, koji će do novih izbora u toj opštini, zakazanih za 6. decembar, obavljati tekuće i neodložne poslove.

Po skraćenom postupku, Skupština grada Beograda imenovala je Privremeni organ opštine Voždovac koji će obavljati tekuće i neodložne poslove do konstituisanja lokalne skupštine i izbora izvršnih organa te gradske opštine.

Za predsednika Privremenog organa izabran je Branko Arsenijević >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a članovi odbora su Bojan Mladenović, Sava Škundrić, Srđan Staničić i Isidora Injac.

Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije glasala je protiv imenovanja Privremenog organa gradske opštine Voždovac jer smatraju da je donošenje odluke po skraćem postupku u suprotnosti sa statutom.

Odbornik grupe DSS-NS Andreja Mladenović optužio je vladajuću većinu da, prilikom formiranja Privremenog organa, nije vodila računa o sastavu dosadašnjeg lokalnog parlamenta.

Lokalni izbori na Voždovcu zakazani su za 6. decembar.

Skupština grada je po skraćenom postupku razrešila dosadašnjeg direktora Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" Vladimira Taušanovića, a na njegovo mesto imenovala Cvija Babića.

Za direktora Doma zdravlja "Zvezdara" imenovana je Lidija Zejak Jovanović a za generalnog direktora Sportsko-rekreativnog centra "Tašmajdan" Milan Petrović.

Usvojene izmene i davanja u zakup građevinskog zemljišta

Skupština grada usvojila je i izmene i dopune programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za ovu godinu čime su sredstva kojima raspolaže Direkcija za građevinsko zemljište smanjena za oko 3,5 milijardi dinara.

Kako se navodi u obrazloženju Direkcija je "procenila kretanje prihoda po svim izvorima do kraja poslovne godine i prioritetne rashode i investiciona ulaganja, a u skladu sa tim sačinila Izmene i dopune Programa".

Predviđena sredstva za objekte i mreže kanalizacije biće smanjena sa 3,3 milijardi dinara na 1,8 milijardi dinara, a za početak izgradnje novih objekata sa 800 miliona na 76 miliona.

Za saobraćajnice sa pripadajućom infrastrukturom predviđeno je 2,7 milijardi dinara umesto 1,8 milijardi.

Odbornici su usvojili i rešenje o promeni naziva ulica u opštinama Voždovac, Zemun, Zvezdara, Palulula, Rakovica, Savski venac i Stari grad.

U opštini Zemun ulica "Albanska" preimenovana je u "Zadužbinsku", "Ivana Cankara" u ulicu "Jovana Miodragovića", a "Franca Prešerna" u ulicu "Dr Milivoja Babića".

Usvojena je i odluka o izmeni i dopuni odluke o mreži dečijih vrtića u Beogradu kojom se povećava broj predškolskih ustanova na teritoriji Beograda.

-

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stranke uverene u pobedu

Izvor: Glas javnosti, 17.Sep.2009

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić raspisao je lokalne izbore u opštini Voždovac za 6. decembar. Skupština Beograda će, prema njegovim rečima, na sednici zakazanoj za 17. septembar, formirati Privremeni organ uprave, koji će obavljati sve neophodne poslove u toj opštini...Antić,...

Nastavak na Glas javnosti...

Imenovan Privremeni organ opštine Voždovac

Izvor: S media, 17.Sep.2009

Skupština grada Beograda imenovala je Privremeni organ opštine Voždovac. Za usvajanje ove odluke glasali odbornici DS i LDP-a. ..Privremeni organ će do novih izbora u toj opštini, zakazanih za 6. decembar, obavljati tekuće i neodložne poslove...Za predsednika tog organa odredjen je Branko Arsenijević...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.