Imenovan novi nastojatelj manastira Crna Reka

Izvor: S media, 04.Jun.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan novi nastojatelj manastira Crna Reka

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska saopštila je danas da je za novog nastojatelja manastira Crna Reka imenovan protosindjel Jovan Jelenkov, pošto je protosindjel Nikolaj samovoljno napustio manastir.

Prema odluci mitropolita Amfilohija, za novog nastojatelja manastira Crna Reka imenovan je protosindjel Jovan Jelenkov, koji je zamonašen u raško-prizrenskoj eparhiji i bio nastojatelj dva manastira.

U manastir su došla još tri iskušenika, pa bratstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trenutno broji osam članova, jer su četiri monaha ostala u Crnoj Reci, što, kako je navedeno, pokazuje da ta svetinja nije ostala pusta, kao što neki neodgovorno tvrde.

U Crnoj Reci danas je obeležena i slava manastirskog paraklisa Sveti Jovan Vladimir, a svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop lipljanski Teodosije uz sasluženje devet sveštenika i sveštenomonaha.

Svečanosti je prisustvovalo i više desetina vernika, od kojih se većina pričestila.

Vladika Teodosije, koji je monaški život započeo u manastiru Crna Reka, gde je i zamonašen 1989. godine, izrazio je žaljenje zbog odluke protosindjela Nikolaja i dela bratstva da samovoljno napuste manastir, iako ih niko na to nije tereo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.