Imate li muški mozak?

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate li muški mozak?

Pripadnici jačeg pola sa muškim mozgom zarađuju 9,8 posto više od muškaraca sa ženskim načinom razmišljanja, pokazalo je istraživanje Nika Drajdakisa.

U istraživanju je učestvovalo 16.000 Britanaca, koji su otkrili čime se bave i koliko zarađuju, a zatim popunili detaljan upitnik da bi se ustanovilo koja strana mozga im je aktivnija. Osobe sa razvijenijom levom stranom, dobri su u sistematizaciji, analizi i organizovanju informacija, dok su oni kod kojih je desna jača >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kreativniji, saosećajniji i osetljiviji na emocije okoline.

Iako se leva strana povezuje sa muškarcima, značajan je broj pripadnika jačeg pola kod kojih je razvijenija desna. U koju grupu spadate, znaćete na osnovu sledećih parametara. Muški mozak imate ako volite da pravite spisak stvari koje treba da uradite, odgovarate iskreno ako vas lepša polovina pita da li izgleda debelo u nekoj haljini, više volite da čitate biografije od romana, primećujete gramatičke greške, lako se snalazite sa mapama. Znaci da vam je razvijenija desna strana, odnosno da imate ženski mozak su sledeći: lako ćaskate sa nekim koga ste tek upoznali, osećate kad nekom smeta vaše prisustvo, ne zanimaju vas tehnički detalji kompjutera, kamera, telefona i drugih gedžeta, više se fokusirate na lepotu umetničkog dela nego na tehniku autora, ne zanimaju vas datumi ključnih istorijskih događaja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.