Imamović: Napad na odbornika Ramovića ukida demokratiju

Izvor: RTS, 13.Mar.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamović: Napad na odbornika Ramovića ukida demokratiju

Napadom člana obezbeđenja gradske uprave na odbornika Skupštine Novog Pazara Sabahudina Ramovića "suspendovan je Ustav Srbije i ukinuta demokratija", smatra potpredsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.
Enes Imamović naglašava da čeka reakciju državnih organa kako bi video da li će oni štititi vladavinu prava ili batinaše, prenosi Beta.

"Ono što su juče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priredili batinaši Sandžačke demokratske partije nije politika, već teror i nasilje. Pozivam Vladu Srbije, nadležne državne organe, kao i velike stranke da se zapitaju kome su dali vlast i hoće li neko odgovoriti na kriminal i teror SDP u Sandžaku ili je ovo njihova privatna država", kaže Imamović.
Imamović zbog loše bezbednosne i ekonomske situacije traži raspuštanje lokalne vlasti i hitno raspisivanje vanrednih izbora.
Pred jučerašnje zasedanje Skupštine Novog Pazara pripadnik obezbeđenja gradske uprave Asmir Ljajić verbalno i fizički je napao odbornika SDA Sandžaka Sabahudina Ramovića.
Policija je protiv napadača podnela prekršajnu prijavu, a sudija mu je odredio novčanu kaznu od 30.000 dinara.
"Novčana kazna je pljuvanje u lice žrtvi. Takvo ponašanje suda dokazuje čvrstu vezu ljudi koji seju teror u Sandžaku i državnih organa. Oni tolerišu kriminal i ne poštuju zakone", smatra Imamović.
Međutim, Imamović nije želeo da odgovori na pitanje Radija Sto plus o sudskoj presudi kojom su pripadnici obezbeđenja gradske uprave, koji su 2008. godine, dok je SDA bila na vlasti, pretukli opozicionog odbornika Mithata Nokića, osuđeni na uslovnu kaznu.
"Ako želite da pričate o toj temi, možemo da zakažemo intervju. Raspoložen sam o tome da govorim, ali tema današnje konferencije je incident koji su izazvali članovi SDP Rasima Ljajića", odgovor je Imamovića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.