Imamo informaciju. Napašće nas

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 07:06

"Imamo informaciju. Napašće nas"

Belorusija raspolaže informacijama o tome da se u inostranstvu pripremaju teroristi za oružani upad na njenu teritoriju.

To je izjavio zamenik načelnika Istražne uprave Komiteta za državnu bezbednost Belorusije Konstantin Biček.

"KGB beleži takve terorističke pojave. Mi smo za takve izazove spremni. Po nalogu šefa države preduzimaju se odgovarajuće mere. Odbegli teroristi i kolektivni Zapad koji stoji iza njih nemaju šanse. Imamo dovoljno mogućnosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savremenu neutralizaciju pretnje“, rekao je Biček za televizijski kanal Belorusija 1.

On je istakao da se teroristi obučavaju na bojnom polju na jugoistoku Ukrajine, nakon čega postaju instruktori, pripremaju terorističke napade i razrađuju planove za prodor u Belorusiju.

"I Poljskoj je to 'Grom', u Litvaniji – Savez strelaca Litvanije, u Ukrajini – Služba bezbednosti Ukrajine i odredi ukrajinske vojne obaveštajne službe", naveo je Biček.

On je naglasio da KGB Belorusije zna ko su saradnici specijalnih službi koji pripremaju teroriste, kao i koje fondacije finansiraju njihovu delatnost.

Prošle sedmice list "Sandej tajms2 je pisao o tome da je nekoliko stotina boraca na obuci u Poznanju u Poljskoj, da su došli iz Belorusije i da sada planiraju da izvedu oružani prevrat u zemlji, preneo je Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.