Imamo informacije - leševi plutaju rekom umesto da se odlažu u skladu sa ritualima FOTO

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 19:27

"Imamo informacije - leševi plutaju rekom umesto da se odlažu u skladu sa ritualima" FOTO

Tela preminulih od kovid-19 pronađena su bačena u neke indijske reke, saopštile su lokalne vlasti po prvi put zvanično priznajući tu alarmantnu praksu.

Navodno, to je posledica siromaštva i straha od bolesti u udaljenim oblastima.

Slike leševa koji plutaju niz reku Gang, koja se u hinduizmu smatra svetom, šokirali su zemlju, koja se bori sa najgorim svetskim naletom slučajeva kovid-19, prenosi Rojters.

Iako su izveštaji u medijima povezali porast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broja tela otkrivenih kako plutaju rekom i njenim pritokama poslednjih dana sa pandemijom, indijska severna država Utar Pradeš, u kojoj živi 240 miliona ljudi, do sada nije javno otkrila uzrok smrti.

"Uprava ima informacije da se tela onih koji su podlegli kovid-19 ili bilo kojoj drugoj bolesti bacaju u reke, umesto da se odlažu u skladu sa odgovarajućim ritualima", rekao je visoki državni zvaničnik Manodž Kumar Singh u pismu zvaničnicima u koje je Rojters imao uvid.

On je zatražio od seoskih zvaničnika da osiguraju da se leševi ne bacaju u vodu i rekao da će državna vlada dati siromašnim porodicama poginulih po 5.000 rupija (68 dolara) za kremiranje ili sahranjivanje tela.

Država je takođe zatražila od policije da patrolira rekama kako bi zaustavila tu praksu.

Indija svakodnevno zvanično prijavljuje oko 4.000 smrtnih slučajeva od te bolesti već skoro dve nedelje, ali zdravstveni stručnjaci kažu da je broj preminulih verovatno mnogo veći zbog lošeg testiranja u ruralnim oblastima i drugih faktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tijela preminulih od kovid-19 plutaju indijskim rijekama

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2021

NJU DELHI - Tela preminulih od kovid-19 pronađena su bačena u neke indijske reke, saopštile su lokalne vlasti po prvi put zvanično priznajući tu alarmantnu praksu, za koju se navodi da je posljedica siromaštva i straha od bolesti u udaljenim oblastima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.