Imam osuđen na dve godine zatvora zbog veličanja ID

Izvor: B92, 15.Jun.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imam osuđen na dve godine zatvora zbog veličanja ID

Sud u Berlinu osudio je jednog imama na dve godine zatvora zbog postavljanja video snimka i intervjua u kojima veliča Islamsku državu.

On je proglašen krivim i za regrutovanje boraca za tu terorističku organizaciju.

Okružni sud u Berlinu osudio je 30-godišnjeg muškarca, identifikovanog kao Gadžimurad K, zbog regrutovanja boraca za stranu terorističku organizaciju i podržavanja zločina.

Sud je naveo da je imam u januaru 2015. godine postavio video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimak u kojem je odao omaž Islamskoj državi i pozvao ljude da se pridruže toj grupi u borbi.

Kako je navedeno, on je takođe dao intervju jednom onlajn magazinu na ruskom jeziku u kojem je pokušao da opravda ubistva koja je počinila grupa Islamska država.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.