Imam informacije o ubistvu 1998. u Peći

Izvor: Mondo, 01.Nov.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imam informacije o ubistvu 1998. u Peći"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima informacije i saznanja o ubistvu šestorice mladih Srba 1998. godine u Peći, za šta još niko nije odgovarao.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Dvojica maskiranih ljudi su pre 20 godina, 14. decembra 1998, upala u kafić "Panda" i ubila srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića, i studenta Ivana Radovića.

"Imam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << informacije i saznanja, ali naši nadležni organi tragaju za potpunim dokazima da bi taj strašan zločin mogao da se rasvetli. Što se Srbije tiče i mene lično, roditelji stradalih mogu da budu apsolutno uvereni da istinu nećemo kriti bez obzira na to ko je u tom strašnom i teškom zločinu učestvovao, bilo da je reč o Albancima ili Srbima, što bi, pretpostavljam, mnoge iznenadilo", kazao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

Ko je pobio srpske mladiće u Peći?

Vučić je rekao da je on "prvi koji je skupio hrabrosti" da o tome govori, i da ga "ne brine rizik koji je preuzeo".

Predsednik je rekao da nije neprijatelj Albanaca, već onih koji ugrožavaju srpski narod.

"Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca. Naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srspki narod", rekao je predsednik Vučić i dodao da "stoga razume izjavu Kadrija Veseljija da je on najveći neprijatelj kosovske nezavisnosti.

Vučić je dodao da će posle Veseljijeve izjave doduše "morati da vodi računa u inostranstvu kako će koji Albanac da reaguje ili da ugrozi nečiju bezbednost".

On je naglasio da će nastaviti da štiti interese Srbije i našeg naroda.

"Oni bi mnogo voleli da su im protivnici oni koje bi lako pobeđivali, pa sam na neki način i počastvovan takvom izjavom", kazao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.