Imaju dokaze? Svrgnuti predsednik bi mogao da bude gonjen zbog veleizdaje

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 09:20

Imaju dokaze? Svrgnuti predsednik bi mogao da bude gonjen zbog veleizdaje

Svrgnuti predsednik Nigera Mohamed Bazum mogao bi biti krivično gonjen zbog veleizdaje, saopštila je vojna hunta koja je krajem jula preuzela vlast u toj zemlji

''Sakupili smo neophodne elemente za krivično gonjenje svrgnutog predsednika zbog veleizdaje i podrivanja unutrašnje i spoljne bezbednosti Nigera'', poručio je portparol hunte, pukovnik Amadu Abdraman, a prenosi Rojters.

Krajem jula vojska Nigera je na nacionalnoj televiziji objavila da je svrgla sa vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Mohameda Bazuma.

Većina zapadnih lidera i regionalna ekonomska organizacija Ekovas osudili su puč.

Prema nevladinoj organizaciji Hjuman rajts voč, čiji su predstavnici razgovarali sa Bazumom, on je opisao postupanje prema svojoj porodici kao "nehumano i okrutno".

Prema pisanju CNN, Bazum jede samo suvu testeninu i pirinač, a u nizu poruka upućenih prijatelju tvrdi i da mu niko nije doneo hranu ili lekove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svrgnutom predsjedniku Nigera 'moglo bi se suditi za veleizdaju'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2023

Vojska koja je u Nigeru izvela državni udar 26. jula objavila je u nedjelju da bi svrgnuti predsjednik Mohamed Bazoum mogao biti procesuiran za veleizdaju. Vođe državnog udara zatvorile su Bazouma i raspustile izabranu vladu, što je naišlo na osudu zapadnoafričkih sila koje su aktivirale rezervne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Oglasile se UN: "Izuzetno smo zabrinuti"

Izvor: B92, 14.Avg.2023

Ujedinjene nacije su izrazile zabrinutost zbog najave vojne hunte u Nigeru da protiv demokratski izabranog predsednika Mohameda Bazuma može podići optužnicu..."Izuzetno smo zabrinuti zbog ovakvog razvoja situacije, zdravlja i bezbednosti predsednika i njegove porodice", rekao je portparol UN Stiven...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.