Ima samo 11 godina, a vozi traktor, hrani stoku i dobar je đak: Željana je neobična devojčica (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 18:31

Ima samo 11 godina, a vozi traktor, hrani stoku i dobar je đak: Željana je neobična devojčica (VIDEO)

Voli mašine i radi sve što je potrebno domaćinstvu.

Željana Nikolić (11) iz sela Brankovići u opštini Rogatica, postala je devojčica za primer, jer je pokazala da želja za radom dolazi u najranijem detinjstvu.

Ova devojčica ustaje rano, kako bi pomogla roditeljima da nahrane stoku i počiste štalu. Kada obavi taj, kao i druge poslove, ona uči i piše domaće zadatke. Pohađa školu Sveti Sava u kojoj je do sada nizala četvorke i petice.

- Pratim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastavu, učim. Slobodno vreme provodim napolju. Pomažem roditeljima da namiruju stoku i mnogo volim mašine - kaže Željana.

Ništa ne bi bilo neobično u ovoj priči da ova devojčica ne radi muške poljoprivredne poslove. Vozi auto, kamion i traktor. Ore, freza i priprema zemlju za setvu.

- Ja od svih poljoprivrednih mašina volim traktor. Da vozim me je naučio moj rođak Vuk - otkriva Željana koji je u traktor prvi put sela kada je imala samo pet godina.

Od osme godine ova neverovatna devojčica vozi traktor i obrađuje zemljište.

- Vozim, orem, frezam, tanjiram. Sve radim što treba. Majka se malo bunila što sam naučila da vozim traktor - iskrena je Željana.

Ova jedinstvena devojčica se druži sa svojim vršnjacima od kojih niko, kako kaže, ne vozi traktor. Ali, mašine su njena velika ljubav.

- Neobično im je kad vide žensko da vozi traktor - pojašnjava ova 11-godišnjakinja.

Da ima čarobni štapić Željana bi stvorila jedan traktor plave boje, sa točkovima koji bi mogli da se smanje i presejavaju u raznim bojama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.