Ima mrtvih posle protesta protiv korona mera u Berlinu VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 09:39

Ima mrtvih posle protesta protiv korona mera u Berlinu VIDEO/FOTO

Berlin -- Policija u Berlinu saopštila je danas da je 49-godišnji muškarac preminuo pošto su ga policajci priveli u nedelju tokom protesta.

Građani su izašli na ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog mera nemačke vlade namenjenih sprečavanju širenja koronavirusa.

Nemačka policija je navela da se muškarac žalio na trnjenje u ruci i grudima kada su policajci proveravali njegovu ličnu kartu u berlinskoj četvrti Mite, gde se hiljade demonstranata okupilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprkos zvaničnoj zabrani demonstracija, prenosi agencija AP. Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu sve dok nije stigla hitna pomoć i odvezli ga u bolnicu, gde je kasnije preminuo, saopštila je policija. Otvorena je rutinska istraga o smrti čoveka.

Tokom demonstracija, u kojima je došlo do izbijanja nasilja, privedeno je oko 600 ljudi, dok su demonstranti prkosili naređenju da se raziđu i pokušali da probiju policijske redove. Portparolka policije je izjavila da vlasti i dalje pokušavaju da utvrde koliko je demonstranata i policajaca povređeno tokom protesta u nedelju, koji su se održali i u širem području.

Nemačka je ublažila mnoge mere koje su uvedene tokom vrhunca pandemije, ali neki zahtevi vezano za nošenje maski u zatvorenom prostoru i pokazivanje negativnih testova na kovid 19 ili potvrda o vakcinaciji još uvek su na snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muškarac preminuo nakon privođenja tokom protesta

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2021

BERLIN - Policija u Berlinu saopštila je danas da je 49-godišnji muškarac preminuo nakon što su ga policajci priveli tokom protesta u nedjelju, koji su održani protiv mjera njemačke vlade namijenjenih sprečavanju širenja korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.