Ima i poljoprivrednika koji su za

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima i poljoprivrednika koji su "za"

Iako deo poljoprivrednika danima protestuje zbog zakona o poljoprivrednom zemljištu, ima i udruženja koja ne misle isto.

Javnosti su se obratili predstavnici pet poljoprivrednih udruženja koja podržavaju izmene, jer se, kako tvrde, tako sprečava zloupotreba kod zakupa državnog zemljišta.

Oni su naveli da je protest politički instruisan. Ističu i da je u Vojvodini više od dve trećine državnog zemljišta uzurpirano.

Iz Banatske asocijacije poljprivrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručuju da se najviše bure diglo oko mogućnosti da veliki investitori dodju u posed 30 odsto državne zemlje, navodeći da je to apsolutno netačno i da oni vide šansu u tome.

Predstavnici udruženja naveli su i da država mora da preseče zloupotrebe i mahinacije, poručujući da Vlada Srbije i resorno ministarstvo uvažava sve njihove predloge kako bi se došlo do najboljih rešenja, a postoji mogućnost i podnošenja amandmana.

Ministarka poljoprivrede juče je za B92 najavila da je spremna da već danas razgovara s predstavnicima udruženja poljoprivrednika koji su nezadovoljni izmenama Zakona o zemljištu. Nismo uspeli da dobijemo potvrdu toga da li su predstavnici udruženja koja se najviše protive stigli na sastanak.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.