Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilustracije, karikature, strip i kaligrafija

Prostor „Srećne galerije” Studentskog kulturnog centra obogaćen je ilustracijama, karikaturama, strip crtežima i kaligrafskim radovima. Pod ovim krovom priređen je drugi deo Godišnje izložbe slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. Svoja dela predstavilo je 17 umetnika. Ova tradicionalna postavka okuplja veliki broj stvaralaca i predstavlja njihova najbolja dostignuća.

Ljiljana Ilić-Radovanović, predsednik slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a, istakla je da izložba ima i takmičarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << karakter i u njoj učestvuju i umetnici čiji radovi su pre tri dana prikazani u galeriji „Singidunum” gde su izloženi mozaici, slike, grafike, crteži...

Prema odluci žirija u „Srećnoj galeriji”, najbolje ilustracije uradile su Maja Veselinović i Ana Grigorjeva, a u galeriji „Singidunum” prvo mesto osvojila je Tijana Tomić, drugoplasirana je Jovana Jović, a treće mesto pripalo je Mariji Radovanović.

A. K.

objavljeno: 17.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.