Izvor: Blic, 05.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilija Kalajdžić pisao Mirsadu Đapi

Predsednik Sindikata Distrikta Brčko Ilija Kalajdžić zatražio je juče od gradonačelnika Mirsada Đape da inicira sednicu Ekonomsko-socijalnog saveta Brčko Distrikta radi rešavanja problema i stanja u privredi koje se, kako je upozorio, „više ne može tolerisati".



U otvorenom pismu koje je uputio gradonačelniku, Kalajdžić je naglasio da je u više navrata tražio održavanje sednice Ekonomsko-socijalnog saveta u vezi s provođenjem aktivnosti na donošenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opšteg kolektivnog ugovora za Brčko Distrikt.

„Vama je poznato da su radnici koji plate i druga primanja ne dobijaju iz budžeta prepušteni na milost poslodavcima i da zbog toga imaju najniža primanja u BiH. Nemamo utvrđenu ni najnižu platu, a ni najnižu cenu rada u Distriktu. Ovakvo stanje u privredi ne može se više tolerisati", kaže Kalajdžić u pismu gradonačelniku.

Upozoravajući da će se „kao posledica, pored veoma niskog standarda radnika i njihovih porodica, pojaviti nedovoljno punjenje sredstava u Fond zdravstva", Kalajdžić je prognozirao da će Brčko „dugoročno proizvoditi penzionere sa najnižom osnovicom i sa tim problemom će se kad-tad suočiti".

„Zato vas molim da vašim autoritetom učinite dodatne napore da se ovi problemi prevaziđu tako što će početi sa radom Ekonomsko-socijalni savet koji će raditi na donošenju opšteg kolektivnog ugovora za Brčko Distrikt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.