Ilić da plati Đilasu 500.000 din.

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić da plati Đilasu 500.000 din.

Beograd -- Sud obavezao predsednika NS Velimira Ilića da nadoknadi štetu gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu zbog neistina koje je izneo o njemu u medijima.

Presuda Prvog osnovnog suda obavezuje Ilića da isplatni novčanu kaznu u iznosu od 500.000 dinara, a doneta je 25. januara i pre par dana prosleđena stranama u postupku, precizirala je portparolka suda Gordana Vuković. Ona je dodala da sve strane u postupku imaju pravo da u roku od 15 dana ulože žalbu Apelacionom sudu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ilić je 8. novembra 2005. izjavio, što je prenelo više dnevnih listova, da Đilas u svojstvu direktora Narodne kancelarije "reketira javna preduzeća poput Telekoma".

Nekoliko dana kasnije, 16. novembra u emisjii TV duel na RTV Pink Velimir Ilić je izneo, kako je ocenio sud, neistinu da je "Đilas kupio stan u centru grada od 250 kvadrata po ceni od 2.200 evra za kvadrat, da je kriv za kolaps RTS-a, kao i da radi za Državnu bezbednost".

Prvi osnovni sud u Beogradu je ustanovio da nijedna od iznetih tvrdnji ne odgovara istini, zbog čega je doneo prvostepenu presudu kojom je Iliću naloženo da Đilasu plati naknadu kao i da plati troškove suđenja.

Prilikom donošenja odluke o visini postavljenog tužbenog zahteva sud je, kako se navodi u obrazloženju presude, uzeo u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja, a pre svega ugled koji oštećeni uživa u svojoj sredini, kao i nematerijalnu štetu koju su pretrpeli on i članovi njegove porodice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilasu pola miliona dinara za naknadu štete

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2012

Bivši ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić moraće da plati pola miliona dinara gradonačelniku Beograda Draganu Ðilasu na ime naknade štete zbog neistina koje je izneo o njemu u sredstvima javnog informisanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.