Ilić da plati 500.000 dinara Đilasu

Izvor: Studio B, 09.Mar.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić da plati 500.000 dinara Đilasu

Prvi osnovi sud u Beogradu prvostepenom presudom obavezao je bivšeg ministra za kapitalne investicije i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da naknadi štetu gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu zbog neistina koje je izneo o njemu

Prvi osnovi sud u Beogradu prvostepenom presudom obavezao je bivšeg ministra za kapitalne investicije i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da naknadi štetu gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu zbog neistina koje je izneo o njemu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sredstvima javnog informisanja, izjavila je Tanjugu portparol suda Gordana Vuković.

Presuda obavezuje Ilića da isplatni novčanu kaznu u iznosu od 500.000 dinara, a doneta 25. januara i pre par dana prosleđena stranama u postupku , precizirala je Vuković i dodala da one imaju pravo da u roku od 15 dana ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ilić je 8. novembra 2005. godine izjavio, što je prenelo više dnevnih listova, da Đilas u svojstvu direktora Narodne kancelarije "reketira javna preduzeca poput Telekoma".

Nekoliko dana kasnije, 16. novembra u emisjii TV duel na RTV Pink Ilić je izneo, kako je ocenio Sud, neistinu da je "Đilas kupio stan u centru grada od 250 kvadrata po ceni od 2.200 evra za kvadrat, da je kriv za kolaps RTS, kao i da radi za državnu bezbednost".

Prvi osnovni sud u Beogradu je ustanovio da nijedna od iznetih tvrdnji ne odgovara istini, zbog čega je doneo prvostepenu presudu kojom je Ilić naloženo da Đlasu plati naknadu kao i da plati troškove suđenja.

Prilikom donošenja odluke o visini postavljenog tužbenog zahteva Sud je, kako se navodi u obrazloženju presude, uzeo u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja, a pre svega ugled koji oštećeni uživa u svojoj sredini, kao i nematerijalnu štetu koju su pretrpeli on i članovi njegove porodice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.