Ilić: Imamo problem zbog sukoba nadležnosti

Izvor: Press, 13.Avg.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Imamo problem zbog sukoba nadležnosti

"Ne znam. Još nisu počeli razgovori na tu temu. Biće to ovih dana. Sada se prvo priprema Zakon o ministarstvima da se stvore celine koje su sasvim logične i koje će najbolje funkcionisati i dati najbolje rezultate", rekao je Ilić za B92 odgovarajući na pitanje da li će njegovom resoru biti pridruženo i Ministarstvo saobraćaja.

Prema njegovim rečima, kada se Zakon o ministarstvima usaglasi, definiše, lako je videti kako postaviti određene sektore.

"Imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << smo iskustvo u godinu dana. Videli smo šta je bio problem i šta je bila kočnica", rekao je Ilić i dodao da ne zna zašto dugo traje priča oko rekonstrukcije vlade.

On je naveo da je potrebno vreme da se uradi Zakon o ministarstvima.

Prema njegovim rečima, potrebno je vreme da se sve usaglasi, pregledati da li je sve uredu i da li je logičnije da se neki delovi pojedinih ministarstava prebace u druga ministartstava.

"Ima sukoba nadležnosti da neko ko je najveći problem u nekoj branši kontroliše tu granu. To je nelogično i sve će se to ispraviti kroz rekonstrukciju", rekao je Ilić.

On je zaključio da nije bitno gde će se šta pripojiti, već da je bitno da to dobro funkcioniše i da se naprave odgovorne celine koji će biti funkcionalne kako ne bi bilo zastoja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.