Iksperija X8 laka za korišćenje

Izvor: Blic, 04.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iksperija X8 laka za korišćenje

Kompanija Soni Erikson izbacila je na tržište telefon „Iksperija 8“ telefon koji mogu da koriste svi. I mladi i ozbiljni poslovni korisnici. Testirali smo ga i prvi utisak je da je reč o telefonu koji se vrlo lako koristi.

Ako ga uporedimo sa telefonom „X10", o kome smo već pisali, vidi se da je reč o nešto većem telefonu sa manjim ekranom od (3 inča) i drugačije rešenim kontrol panelom. Ekran ima rezoluciju od 320 x 480 piksela (osetljiv je na dodir), što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sasvim dovoljno za pregled svih vrsta multimedijalnih sadržaja, ali je na žalost nešto tvrđi, pa reakcije na dodir ponekad nisu trenutne. Kompletna navigacija (pored kontrole prstima) se obavlja pomoću tri tastera: meni, bek i hom – klasičan Iksperija koncept, dok su sa desne strane izvedeni tasteri za upravljanje jačinom zvuka i kamericom. Iako oni realno gledano ergonomski nisu baš najbolje rešeni sasvim su dobri za korišćenje. Iksperiju X8 pokreće procesor na 600 MHz koji je ukomponovan sa 128 MB interne memorije.

Činjenice govore da još malo memorije nije bilo na odmet, jer bi onda sve letelo na telefonu, ali sa druge strane svesni smo i toga da bi to značajno poskupelo sam proizvod. Za prenos podataka zaduženu sve nama poznate i nepoznate konekcije! Tu su blutut i vi-fi moduli, EDGE, 3G, USB i IRD portovi. Očekivano telefon je baziran na Android platformi, koju je Soni Erikson doterao po svom ukusu i implementirao nekoliko veoma korisnih funkcija, poput kompletnog ofis paketa (doduše u probnoj verziji) i najrazličitijih multimedijalnih plejera. Cena telefona za domaće tržište za sada nije poznata, ali očekuje se da bude značajno povoljnija u odnosu na model X10. Uostalom ostaje da sačekamo još koju nedelju, pa će i ova nepoznanica biti rešena.

ZA: Konektivnost, dizajn, lakoća korišćenja, platforma

PROTIV: Malo tvrđi displej, zahtevnije održavanje

Dimenzije:99 x 54 x 15 mm

Težina:104 grama

Procesor:600 MHz

Memorija:128 MB

OSAndroid: OS, v1.6 (Donut)

Displej: 3 inča

Rezolucija:320 x 480 piksela

Kamerica:3,2 MP

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iksperija X8 laka za korišćenje

Izvor: S media, 04.Avg.2010

Kompanija Soni Erikson izbacila je na tržište telefon „Iksperija 8“ telefon koji mogu da koriste svi. I mladi i ozbiljni poslovni korisnici. Testirali smo ga i prvi utisak je da je reč o telefonu koji se vrlo lako koristi...Ako ga uporedimo sa telefonom „X10“, o kome smo već pisali, vidi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.