Igre bez granica u Valjevu

Izvor: RTS, 13.Jul.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igre bez granica u Valjevu

U Valjevu su održane letnje "Igare bez granica" u okviru karavana sportsko - rekreativnog, zabavnog i takmičarskog tipa "Igre gradova". Učestvovalo je na stotine mladih ljudi, a bilo je i aplauza i smeha i neplaniranog kupanja.
Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

Užičani su bili ubedljivo najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u „Igrama bez granica" na bazenu u Petnici.
Slede ih ekipe iz Ljiga i Čačka. Osim volje i želje da se učestvuje u ovom međunarodnom sportsko-zabavnom projektu, kriterijum je da ekipu čine dve devojke i četiri momka.
„Ja sam trener, ovo je trener, ono je trener, još jedan trener, bivši košarkaš i plivačica jedna," kaže Bojan Blagojević iz Užica.
Marko Maksimović iz Ljiga objašnjava kako se kandidovala njegova Odbojkaška ekipa.
„Neko nam je javio da postoje ove igre, takmičenje, kako god i mi smo, kao nešto se dogovarali da prijavimo ekipu, to smo i uradili. Došli smo ovde da se družimo, pre svega, da se zabavimo, a rezultat je sasvim slučajno došao."
„Nama je iskreno cilj da prođemo na Zlatiboru, s obzirom da smo prošle godine bili na Zlatiboru i ovo nam je više bilokao neka uvertira," objašnjava Krstina Petrović iz Čačka.
Učestovali su i timovi iz Osečine, Uba i Lajkovca. Valjevo je imalo dve ekipe. Tešnjarci su igre završili na šestom mestu. Uspešniji Valjevci na četvrtom, a njihov takmičar postigao je novi rekord u igri "što pre dohvati pršutu".
„Ovde je potrebno biti svestran, lepo plivati, koordinacija na vodi i dosta smeha i šale," kaže Nikola Ivanović iz Valjeva.
Osim pršute, igre su i leteći vaterpolo, spasavanje turistkinja, vošarka i veslo. Lajkovačka ekipa zbog osvojena dva poena u pet igara nije tugovala.
„Jeste dva poena, ali zabavno je bilo, to je i cilj ovoga svega, da se upoznamo sa ljudima iz drugih gradova, tako da smo stvarno prezadovoljni," navodi Lazar Kostadinović iz Lajkovca.
Igre bez granica, koje su obnovljene 2010. godine kao „Jadranske igre", raširile su se i u Srbiji organizuju treću sezonu.
„Iamo ukupno 40 gradova koji su ušli u sustav takmičenja, znači, to znači da otprilike sto i dvadeset sportista se takmiči ove godine na Igrama gradova u Srbiji. To je fenomenalno. Ove godine imamo jako puno poznatih sportaša, državnih prvaka u raznim sportovima, fenomenalan odaziv i to me izuzetno zadovoljava kao organizatora," objašnjava Miroslav Kirk, autor projekta.
 Takmičari u okviru Igara gradova sledeći polufinalni susret imaće u Čačku 20. jula.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.