Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrali za Pešiće

Na terenima sportskog kompleksa Im Birh u Cirihu nedavno se okupilo više od 150 učenika i roditelja iz Švamendingena, Šlirena, Ciriha, Dibendorfa, Vintertura, Zebaha, Afolterna, Oberglata, Britizelena i Regenzdorfa.

Ove godine u cilju afirmacije porodice i porodičnih vrednosti kao i podizanja svesti o problemima višečlanih porodica u Srbiji, projektom je predviđeno da se prikupljena sredstva upute Tomislavu i Gordani Pešić iz sela Samaila kod Kraljeva koji podižu sedmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dece u uslovima koji su daleko od stvarnih potreba devetočlane porodice. Do sada je prikupljeno 1.650 franaka, ali se akcija nastavlja do 1. jula. Donirana sredstva biće upućena za dovršavanje izgradnje započete porodične kuće, kako bi članovi porodice Pešić ponovo bili na okupu i konačno imali sigurni dom.

Zadovoljni i ponosni učenici, roditelji i nastavnici Dopunske nastave na srpskom jeziku u kantonu Cirih poneli su u srcima ovaj dan za pamćenje i najplemenitiji osećaj na svetu: da su sakupljenim novcem obradovali svoje vršnjake u Srbiji i pružili pomoć onima kojima je pomoć neophodna.

U okviru manifestacije postavljena je i prva samostalna izložba origami radova (umetnost izrade modela presavijanjem papira) mladog umetnika Petra Lisinca iz Švamendingena. Petar ima samo 10 godina, ali je njegova veština kreiranja modela od papira izazvala veliko oduševljenje prisutnih.

Manifestaciji su prisustvovali Mira Mihailović, vicekonzulka Generalnog konzulata Srbije u Cirihu, Jelena Tofano, predsednica Udruženja građana KultArt, predstavnici naših udruženja iz Švajcarske i sponzori ove akcije među kojima su porodice Đogović i Raičić iz Ciriha i Udruženje žena "Mileva Marić Ajnštajn".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.