Igor Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade: Od sutra nas čekaju novi izazovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 17:47

Igor Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade: "Od sutra nas čekaju novi izazovi"

Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade.

Mirović je predstavio program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Mirović je uoči sednice Skupštine Vojvodine istakao da će Pokrajinsku vladu činiti široka koalicija, ne samo sa partnerima sa liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SNS-a i sa koalicijom Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je kazao, veoma je važna vest da će i predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti deo Pokrajinske vlade.

- Biće ovo vlada kontinuiteta sa programom koji je zasnovan na principima postavljenim u protekle četiri godine, ali i onim prioritetima koji se pojavljuju u našem društvu i celom svetu. Optimizam temeljim na rezultatima koje smo postigli jer Vojvodina prednjači kada je reč o smanjenju nezaposlenosti - naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine Vojvodina je imala značajan privredni i industrijski rast. Postavljeni su, kaže, dobri temelji u svim oblastima sa akcentom na zdravstvu, privredi i ekonomiji.

- Od sutra nas očekuju novi izazovi, a to su problemi izazvani pandemijom kovida-19, ekonomski razvoj naše zemlje, kao i planiranje budžeta za narednu godinu - rekao je predsednik Mirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.