Idite do đavola

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 18:28

"Idite do đavola"

Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin izjavio je danas da je Zapad posejao seme sopstvenog uništenja.

Poručio je Zapadu da "ide dođavola" i prestane da se meša u globalne stvari.

"Anglosaksoncima bi se moglo savetovati da se pobrinu za svoje unutrašnje građanske sukobe. Još bolje bi im bilo da odu do svog poznanika đavola", rekao je Nariškin na bezbednosnom forumu održanom nedaleko od Moskve kojem su prisustvovali strani bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici, preneo je Rojters.

On je podsetio na "biblijsku istinu", rekavši da će "svršetak njihov biti po delima njihovim". "To znači da će njihov kraj biti veoma tužan", poručio je Nariškin.

Istakao je da je ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini pokrenuta kako bi se Moskva zaštitila od NATO-a koji nastavlja da se širi, optuživši Vašington i London da potkopavaju napore da se postigne dogovor o okončanju konflikta.

Nariškin je optužio Zapad da pokušava da se odupre stvaranju multipolarnog sveta, te da evroatlantske elite odbijaju da se odreknu svoje vladavine, dok istovremeno pokušavaju da zaustave rast alternativnih centara moći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.