Identifikovano 88 argentinskih vojnika iz Foklandskog rata

Izvor: B92, 02.Dec.2017, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovano 88 argentinskih vojnika iz Foklandskog rata

Tim Crvenog krsta identifikovao je ostatke 88 argentinskih vojnika, sahranjenih na Foklandksim ostrvima posle rata Argentine i Velike Britanije 1982. godine.

Argentina je izgubila kratak, ali krvav konflikt, započet pošto su njeni vojnici izvršili invaziju na taj arhipelag u južnom Atlantiku.

Obe zemlje su prošle godine postigle dogovor o identifikaciji ostataka stradalih vojnika.

Crveni krst je danas naveo da je izuzetno uspešno okončan proces identifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela iz 123 groba koji je počeo u junu, ali nije pojasnio šta će biti sa preostalim neidentifikovanim telima.

Argentina i dalje polaže pravo na ostrva koja naziva Malvinskim, dok je stav Velike Britanije da su Foklandska ostrva samoupravni entitet pod britanskom zaštitom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.