Identifikovani svi iz Džermanvingsa

Izvor: B92, 19.Maj.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani svi iz Džermanvingsa

Svi ostaci tela koji su pronađeni na mestu pada „Džermanvingsa“ su identifkovani i biće vraćeni njihovim porodicama, navodi francuski tužilac, a prenosi BBC.

Stručnjacima je bilo potrebno šest nedelja da završke DNK testove na ostacima tela.

„150 smrtovnica sada može biti potpisano, kao i 150 dozvola za sahrane“, navodi Bris Robin, tužilac iz Marselja.

Podsećamo, avion sa 150 putnika pao je u Alpima 24. marta, a istražitelji navode da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kopilot Andreas Lubic namerno oborio avion nakon što je zaključao pilota izvan kokpita.

Robin je ranije rekao da Lubic imao nameru da uništi avion koji je leteo iz Barselone za Dizeldorf.

Polovinom aprila u katedrali u Kelnu uz ekumensku božju službu i prisustvo najviših državnika Nemačke, Španije i Francuske održan je centralni pomen žrtvama Džermanvingsa.

Direktor kompanije "Džerman vings" Karsten Špor je pre toga izjavio je da će biti potrebno još dosta vremena kako bi se saznalo šta se sve dogodilo sa avionom te kompanije.

Zbog svega što se desilo sa "Džermanvingsom", Ministarstvo saobraćaja Japana saopštilo je da će od sada biti obavezno da dve osobe budu tokom leta u pilotskoj kabini japanskih aviokompanija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.