Identifikovani posmrtni ostaci 20 žrtava srpske nacionalnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani posmrtni ostaci 20 žrtava srpske nacionalnosti

Identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnost poginulih tokom rata u Hrvatskoj 1991-95. godine, obavljena je u Zagrebu, u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta, saopštila je danas Komisija Vlade Srbije za nestale.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Gornjem Selištu (13), Korenici (1), Daruvaru (2), Benkovcu (1), Zrmanji Vrelo (1) i Mašićkoj Šagovini (2).U saopštenju se navodi da su posmrtni ostaci identifikovani metodom analize DNK >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Komisija je juče saopštila da su u Zagrebu identifikovani posmrtni ostaci 17 Srba,  poginulih tokom rata u Hrvatskoj. Posmrtni ostaci ekshumirani su u Zadru, Šibeniku, Kninu, Kukunjevcima, Žitniku i Gračacu.

Iz registrovanih, masovnih i pojedinačnih grobnica na teritoriji Hrvatske, od 2001. do 2016. godine ekshumirani su ostaci 1.313 tela Srba, a ostaci 881 identifikovana tela predati su porodicama radi sahrane.

Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima tokom 1991. i 1995. godine, što je od posebnog značaja za porodice nestalih koje pokušavaju da rasvetle njihovu sudbinu, piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.