Identifikovane ubice Srba

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovane ubice Srba

Na osnovu fotografija kojima raspolaže, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije juče je započelo rad na identifikaciji počinilaca i žrtava zločina u sklopu predmeta koji je nazvan „trgovina ljudskim organima“ - potvrdio je Glasu javnosti portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić.

On je rekao da su već identifikovani pojedini počinioci, ali nije mogao da navede njihova imena.

U pomenutom predmetu reč je o otetim i nestalim kosovskometohijskim Srbima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji su 1999. prebačeni u Albaniju, gde su im vađeni organi, a zatim su ubijani i bačeni u nekoliko masovnih grobnica širom Albanije. Tužilaštvo je od svojih izvora dobilo fotografije na kojima se vide neki od počinilaca ratnih zločina na Kosovu i Metohiji i Albaniji. Pojedine osobe sa ovih fotografija odranije su poznate Tužilaštvu.

Vekarić je rekao da su Tužilaštva već kontaktirala dva udruženja porodica ubijenih, kidnapovanih i otetih na Kosovu i Metohiji, koji će se uključiti u rad na prepoznavanju žrtava. On je dodao da žrtve još nisu identifikovane.

Kako je najavljeno, Tužilaštvo će nove dokaze predočiti specijalnom izvestiocu Saveta Evrope za pitanje trgovine organima Diku Martiju, čija je poseta najavljena u toku marta. Očekuje se da će Marti konačno pokrenuti veliku međunarodnu istragu i pitanje ekshumacije kosmetskih Srba.

Zahvaljujući novim dokazima, Tužilaštvo sada ima mnogo jasniju sliku tragičnih događaja u Albaniji. Ovim su potvrđene i tri nedvosmislene činjenice - da su postojali logori terorističke OVK na severu Albanije za vreme rata, da je bilo srpskih žrtava i da su postojali i bolnički centri u kojima su se odvijale hirurške intervencije i Srbima vađeni organi.

Tužilaštvo je, podsetimo, ranije saznalo da se masovne grobnice sa telima Srba koji su bili žrtve trgovine organima nalaze na tri lokacije - dve su močvare u okolini mesta Burelj na severu Albanije, dok je treća ravnica koja se nalazi 1,6 kilometara od stravične „žute kuće“, mesta gde su Srbima vađeni organi.

U izveštaju istražitelja UN postoji više nego osnovana sumnja da se u tim grobnicama nalaze tela uglavnom Srba, ali i Roma i nelojalnih Šiptara, koje je OVK u saradnji sa albanskim vlastima dovodila u psihijatrijsku bolnicu u Burelju, gde su im vađeni organi zbog prodaje. Lokacije grobnica obeležene su u delu izveštaja UN iz marta 2004. godine, a srpsko tužilaštvo je došlo u posed kopija tih dokumenata.

OTETI SA IZBEGLICAMA

Sa brojnim činjenicama i dokazima o otmicama Srba i drugih nealbanaca raspolaže i Udruženje porodica ubijenih, kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije. Ovo udruženje poseduje i snimke na kojima se vidi da su u kolonama sa albanskim izbeglicama, koje su na poziv lidera OVK za vreme NATO agresije na našu zemlju napuštale Kosovo i Metohiju, bili i kidnapovani Srbi.

Prema rečima v. d. predsednika Udruženja Milosava Stojkovića, porodice će se odazvati pozivu Tužilaštva da učestvuju u identifikaciji žrtava.

Srbija pocela da pise holivudske romane. Iako je od srba, mnogo je. Odavno su prosla vremena kada Srbija prljavom propagandom ubedila svet da su Srbi angeli, a ostali...ne pitaj. Nikakvom holivudskom pricom ne moze se da se smanji odgovornost Srbije i srpskoga naroda za genocid koji je cinjen na Bosni, Hrvatsku i na Kosovo. Srbija treba prvo da se bavi ratnim zlocincama, koji se na hiljade, slobodno setaju po Srbiju, a tek onda da pocne da pise romane. Samo da potsetim, da se ne zaboravi: Srpska soldateska na Kosovo ubijala 30 hiljada civila, proterala milion ljudi, unistila (izgorla) 200 hiljada kuce, unistila sve dzamije, pljackala sve sto je nasla, sakrivala tela ubijenih i u Beograd......(svi su ovi podaci OSBE-ja). Srbija, da bi ovo relativizirala, bavi se pricom o nekim 400 ubijenih Srba. Necu da kazem da nisu ubijeni i srbi, ako je jedan jedini ubijen, i to je mnogo. Ali prica o trgovinom ljudskim organima je naucna fantastika.

Srbija je trebala da tuzi Hrvatsku za pogrom koji su uradili nad Srbima kao i 1941-1945 ako nista za spokoj tih nevinih dusa ubijenih od 1941 do danas.

A onda ce Tadicu njegovi zapadni prijatelji reci da nije vrijeme za to ali da ce se to razmotriti ( na kukovo pljeto).

Vi predpostavljate, da su zrtvama vadjeni organi i potom ubijane i sahranjene po citavoj Albaniji!!!

a zaboravljate gosdpodo da su lesevi albanaca nadjeni u Dunavu i okolo Beograda i po citavoj Srbiji.

A nemogu da shvatim da u ratno doba svi srbi bili zdravi i da nikome nije bila potrebna trasplantacija organa.

Budimo malo realniji,ovo sto vi pistete nevodi nas nigdje!!!..

Vozdra ba...

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Tužba

Izvor: Kurir, 24.Feb.2009

BEOGRAD - Albansko tužilaštvo odbija saradnju s nama još od kada je njihovo ministarstvo pravde reklo da nema dokaza o trgovini organima i da je za njih predmet zaključen. Ipak, ne verujemo da će moći da odbiju Dika Martija, specijalnog izvestioca Saveta Evrope, koji stiže u martu, kaže za Kurir...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.