Ide ka Srbiji...

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 20:12

Ide ka Srbiji...

Tokom utorka iznad Alpa se očekuje formiranje veoma snažnih grmljavinskih sistema.

Oni će do kraja dana i večeri zahvatiti Sloveniju, sever Hrvatske i zapad Mađarske i doneti ovim predelima veoma jake grmljavinske oluje i obilne pljuskove, ali i opasnost od grada, veoma jakih gromova i nepogoda.

Ovaj sistem odraziće se na Srbiju u vidu umerenog naoblačenja u severnim i centralnim predelima.

Ipak, grmljavinski i olujni sistem u nastavku večeri premeštaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dalje na istok preko Slavonije.

Dobra vest je da će na svom putu ka Srbiji ovaj snažan grmljavinski sistem postepeno slabiti.

Do Vojvodine će stići uglavnom nakon ponoći, odnosno u drugoj polovini noći i u sredu ujutro i to kao znatno oslabljen u odnosu na Sloveniju i Hrvatsku.

Ipak, u delovima Vojvodine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali opasnosti od jačih oluja i nepogoda nema.

U sredu pre podne, osim u Vojvodini, lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se ponegde i u delovima južnije od Save i Dunava.

U drugom delu dana u svim predelima Srbije biće suvo i pretežno sunčano.

Četvrtak i petak doneće sunčano i veoma toplo, a znatno jače zahlađenje i pogoršanje vremena očekuje se tokom vikenda, uz obilnije padavine i uz mogućnost nepogoda i jačih oluja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.