Iako je nepokretna, prikuplja pomoć za bolesnu decu

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako je nepokretna, prikuplja pomoć za bolesnu decu

Pedesetjednogodišnja Marina Adamović svakoga dana u centru Niša skuplja pomoć za one kojima je neophodna, najčešće za bolesnu decu.

Ova humana žena, iako nepokretna i u kolicima, nikad nije tražila pomoć za sebe. Kaže da pomažući drugima, leči sebe.

Bez obzira na vremenske prilike, ona je u centru Niša. Već tri godine, skoro svakodnevno, prikuplja pomoć onima kojima je neophodna, najčešće najmlađima. Kaže da boreći se za druge, leči sebe. "Jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lek sam našla u tome da pomažem drugima, deci da pomognem", kaže Marina Adamović.

Iako boluje od multiple skleroze i pet godina je nepokretna, za sebe nikada nije tražila ni dinara. Često i sama donira od svojih skromnih primanja. "Svela sam život na minimum potreba. Meni je sasvim dovoljno što imam to zadovoljstvo da mogu nekome da budem od pomoći, naročito mladima."

I da joj neko ponudi pomoć, kaže, ne bi tražila ništa za sebe. Ljudi zastaju, razgovaraju sa njom, daju ko koliko može.

Na internetu je nedavno pokrenuta inicijativa da Marina dobije prostor u centru grada, gde bi nastavila da se bavi humanitarnim radom. Ova humana žena trenutno prikuplja novac za sedmogodišnju Nišlijku Andrejanu Stevanović, koja boluje od retke bolesti - nema potkoleničnu kost.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.