IZVUČENA OSOBA IZ REKE TURIJE: Vatrogasci obilaze teren - MUP ponovo apeluje na građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 11:42

IZVUČENA OSOBA IZ REKE TURIJE: Vatrogasci obilaze teren - MUP ponovo apeluje na građane

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom noći su preventivno obilazili sve kritične vodotokove na teritoriji cele Republike Srbije, a bili su angažovani na crpljenju vode u Boru u naselju Savača, u mestu Šarlinac, opština Doljevac iz podruma Gerontološkog centra, u Jagodini na lokaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nove industrijske zone, kao i na evakuaciji životinja u domaćinstvu u Grockoj.

Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi sinoć je u mestu Mirosaljci, GO Lazarevac, evakuisao jedno lice koje je upalo u reku Turija.

Nije bilo proglašenja novih vanrednih situacija. Na snazi su trenutno ukupno 52 vanredne situacije - za celu teritoriju gradova Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo, opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo, Smederevska Palanka.

Deo teritorija: Grada Šapca i Užica, opština Trgovište, Bojnik, Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Kosjerić, Varvarin, Majdanpek.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da, ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA ZEMLJA JUNAKA! Brzom reakcijom evakuisane bebe blizanci - nosili ih hrabro kroz bujicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima...Vatrogasci spasioci Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su danas u Kučevu bebe blizance i jednu stariju ženu...Kako je rečeno, evkuisane su dve bebe koje imaju po 10 meseci. One su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.