Izvor: B92, 08.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZVORI U BRISELU: NE POSTOJI PREDLOG "UZMI ILI OSTAVI"

Brisel -- Zvanicnici Evropske unije su, u dogovoru s celnicima SRJ, Srbije i Crne Gore, predlozili da u pregovorima o buducnosti Federacije bude "utvrdjen drugaciji postupak i da prvenstvo bude dato bitnim podrucjima", rekli su izvori u Savetu ministara EU u Briselu. Prema njihovim recima, ne postoji nikakav "poseban globalan plan EU koji bi predstavljao neko cudesno resenje, odnosno predlog 'uzmi ili ostavi'".

Zvanicnici u Briselu su rekli da bi uskoro trebalo da bude odrzan i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susret "na politickom nivou" predstavnika Beograda i Podgorice na kome bi bio procenjne dosadasnji rad. Na dosadasnjim sastancima predstavnika Srbije i Crne Gore su, receno je, "razmatrana bitna pitanja i sve se odvijalo na vrlo razlozan nacin i u dobroj, radnoj atmosferi. Ali jasno je da jos nema nekog spektakularnog zaokreta, buduci da dve delegacije imaju razlicita polazista i ponudjene teme". Trecim susretom strucnjaka Srbije i Crne Gore, predvidjenim za sredu, po recima izvora u Briselu, mogao bi biti "okoncan prvi krug njihovih sastanaka", posle cega bi usledio skup na politickoj ravni. "Sve ostaje otvoreno tako da uopste ne treba iskljuciti nove susrete na strucnom nivou. Dakle, to nije ni kraj dijaloga, niti trenutak kad bi EU mogla staviti na sto neko potpuno u pojedinostima unapred utvrdjeno i zaokruzeno resenje", istakli su funkcioneri EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.