IZVINITE GOSPODO... Ruska obaveštajna služba odbrusila Amerikancima i objasnila im sa kim imaju posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 18:56

"IZVINITE GOSPODO..." Ruska obaveštajna služba odbrusila Amerikancima i objasnila im sa kim imaju posla

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija

Optužbe Bele kuće na račun Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) za sajber napade putem softvera firme "Solar Vinds" su izmišljene, navodi se u saopštenju pres-službe SVR.

- Ne bismo želeli da citiramo naše kolege sa druge strane okeana, a svi smo u tom elektronskom svetu kolege. Samo želimo da kažemo da čitanje gluposti – nije mnogo interesantan posao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi se u saopštenju.

- U celom tom trabunjanju najneprijatnije je ovo: "SVR Rusije, takođe poznata i kao…". Izvinite gospodo, ali SVR Rusije je celom svetu poznat od 1920. godine kao inostrano odeljenje VČK, 5 odeljenje Prve uprave NKVD SSSR. Od sredine prošlog veka – Prva glavna uprava KGB SSSR, a sada Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije - navodi se u komentaru.

- Iza stogodišnjih slavnih stranica istorije domaće obaveštajne službe stoje, ne samo najveći profesionalizam, već i sposobnost poštenog rada na dobrobit naše zemlje! - zaključuje se u komentaru.

, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. One su direktno optužile Spoljnoobaveštajnu službu Rusije za sajber napade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.