IZREŠETAO STANODAVCA ZBOG KRIPTOVALUTA Epilog zločina koji je potresao Beograd!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 17:57

IZREŠETAO STANODAVCA ZBOG KRIPTOVALUTA Epilog zločina koji je potresao Beograd!

Osuđeni je priznao zločin.

Lice okrivljeno da je počinilo ubistvo stanodavca (32) u čijoj kući je živeo u Rakovici, a koga je izrešetao 30. maja prošle godine - osuđeno je danas u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora.

Predsedavajući sudija je kazao da je optuženom kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da je priznao krivicu, što je doprinelo efikasnijem postupku i okončanju posle svega dva pretresa.

- Otežavajuće okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod okrivljenog su njegova ranija osuđivanost i potpuno odsustvo kajanja, koje je doživelo gradaciju i kulminaciju tokom vremena, pa je sreća što suđenje nije duže trajalo - istakao je sudija u obrazloženju presude.

Osuđeni je, inače, u vreme zločina bio u bekstvu pošto je 2017. godine bio osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja skoro 500.000 dolara, ali je izbegao da se javi na izdržavanje kazne.

Prema optužnici, okrivljeni je kobne noći pijan ubio muškarca, kod koga je živeo kao podstanar.

Motiv zločina je, navodno, svađa oko „rudarenja“ kriptovaluta, iako se tokom postupka pravdao da je pucao iz revolvera u muškarca, jer ga je ovaj ponižavao.

Kako je utvrđeno, sa 1,7 promila alkohola u krvi iz neposredne blizine je ispalio u stanodavca pet hitaca iz revolvera marke „Smith & Wenson“, koji je posedovao bez dozvole.

Tomašević je odmah preminuo, a ubica se predao policiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.