IZRAELU DA SE UVEDU SANKCIJE! Hiljade Britanaca na ulicama - zabrinutost zbog situacije na Bliskom istoku na vrhuncu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 19:59

IZRAELU DA SE UVEDU SANKCIJE! Hiljade Britanaca na ulicama - zabrinutost zbog situacije na Bliskom istoku na vrhuncu! (VIDEO)

Prema podacima nadležnih medicinskih službi u Gazi poginulo je 248 ljudi

Hiljade Britanaca demonstrirale su danas u Londonu i drugim gradovima u znak podrške Palestincima, a protiv izraelskih vazdušnih udara na pojas Gaze tokom sukoba sa palestinskim Hamasom.

U Londonu, demonstranti su, noseći palestinske zastave i baklje zahtevali da se Izraelu uvedu sankcije.

U izveštaju Rojtersa se navodi da su nošeni i transparenti sa porukama "Slobodna Palestina", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Stop bombradovanju Gaze" i "Sankcije Izraelu".

#FreePalestine #LondonProtest #BBC what an amazing crowd in London hundreds of thousands of people here for Palestine. pic.twitter.com/MEGR1Bdhzz

— Naheed Hussain (@NedFlanders1946) May 22, 2021

Dogovor o prekidu 11-dnevnih oružanih sukoba u kojem je posredovao Egipat prekinuo je izraelske vazdušne udare na pojas Gaze i raketiranja palestinskog Hamasa na Izrael.

#FreePalestine #IsraelTerrorists #londonprotest #london4palestine

Demonstrasi besar-besaran di London menyokong rakyat Palestin dan mengutuk kekejaman Israel. pic.twitter.com/mz6mXF3cJ4

— Haikal #FreePalestine 🇲🇾🇵🇸 (@haikalzlatann) May 22, 2021

, a humanitarne organizacije izražavaju zabrinutost zbog situacije na palestinskim teritorijama u gradu Gaza.

My people in London, just keep it up, you're doing great!#Gaza #SaveSheikhJarrah pic.twitter.com/zOi83FycvP

— Muhammad Smiry 🇵🇸 (@MuhammadSmiry) May 22, 2021

Izraelski zvaničnici su potvrdili da je tokom sukoba u Izraelu poginulo 13 ljudi i ističu da su Hamas i Islamski džihad ispalili oko 4.350 raketa tokom 11-dnevnih raketiranja, ali ukazuju da je većina raketa presretnuta i neutralisana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.