IZRAELSKE SNAGE UPADAJU U KUĆE VISOKIH ZVANIČNIKA HAMASA: Vode se teške ulične borbe, dva naselja na UDARU, otkriveno mnogo toga! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2023, 18:14

IZRAELSKE SNAGE UPADAJU U KUĆE VISOKIH ZVANIČNIKA HAMASA: Vode se teške ulične borbe, dva naselja na UDARU, otkriveno mnogo toga! (VIDEO)

IDF navodi da je u meti jedno od najluksuznijih naselja u Gazi gde se nalaze rezidencije mnogih zvaničnika Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) izvršile su racije u domovima visokih zvaničnika Hamasa u luksuznom naselju Rimal u Gazi i pronašle oko 35 tunela i veliku količinu oružja, izjavio je danas portparol IDF-a.

- Borbene jedinice Padobranske brigade, zajedno sa oklopnim korpusom IDF-a, borbenim inženjerijskim korpusom i vazduhoplovstvom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << angažovale su se na lociranju terorista Hamasa u naseljima Šeik Edžalin i Rimal - rekao je portparol, prenosi Tajms of Izrael.

Prema njegovim rečima, tokom manevara, izraelske snage su otkrile oko 35 tunelskih okana, pronašle razne vrste oružja i eliminisale borce Hamasa. Izraelske snage su takođe izvršile raciju u vojnom kampu Hamasa i locirale skladišta municije i sedam raketnih bacača.

IDF navodi da je Rimal jedno od najluksuznijih naselja u Gazi gde se nalaze rezidencije mnogih zvaničnika Hamasa. 

Hamas takođe koristi civilne prostore u toj oblasti za svoje ratne operacije, a u susedstvu se nalaze i vojni objekti te militantne grupe i vladine zgrade, dodaje se u saopštenju izraelskih snaga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.