IZRAELSKA VOJSKA PRAVI TAJNU BAZU: Pratiće svaki korak Irana, kontrolisaće aktivnosti Teherana, ništa im neće promicati

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021, 23:37

IZRAELSKA VOJSKA PRAVI TAJNU BAZU: Pratiće svaki korak Irana, kontrolisaće aktivnosti Teherana, ništa im neće promicati

Nova strategija Izraela

Izraelska vojska uspostavila je obaveštajnu i analitičku bazu za praćenje iranskih aktivnosti, posebno vezanih za nuklearni program, izvestila je veb-stranica "Vala". Tajna baza koja okuplja izraelske obaveštajce i analitičare pokrenuta je poslednjih meseci kao rezultat reformi interdisciplinarnih obaveštajnih podataka, stoji u saopštenju.

Oni identifikuju i analiziraju tajne akcije Teherana koje su navodno imale za cilj prikrivanje nuklearnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << programa, navodi se na veb-stranici, prenosi Sputnik International.

"Vala" dodaje, pozivajući se na visokog oficira izraelske vojske, da je Izrael prikupio dovoljno informacija o iranskom nuklearnom programu, napominjući da zaposleni u bazi koriste veštačku inteligenciju i najnovije tehnologije za prikupljanje i analizu podataka.

Baza takođe igra važnu ulogu u identifikovanju iranskog vojnog prisustva u Siriji i napadanju tamošnjih proiranskih oružanih formacija, navodi se u saopštenju.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.