IZRAELSKA VOJSKA POSLEDNJI PUT UPOZORAVA PALESTINCE: Poziv na evakuaciju sa severa Pojasa Gaze sada je HITAN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2023, 23:36

IZRAELSKA VOJSKA POSLEDNJI PUT UPOZORAVA PALESTINCE: Poziv na evakuaciju sa severa Pojasa Gaze sada je HITAN!

Izraelska vojska započinje novu fazu ofanzive na Gazu

Izraelska vojska (IDF) upozorila je večeras da je poziv na evakuaciju, koji je Palestincima u Pojasu Gaze uputila pre dve nedelje, sada "hitan".

Portparol vojske Danijel Hagari podsetio je da je IDF tokom protekle dve nedelje pozivao stanovnike severnog dela Pojasa Gaze i grada Gaze da se privremeno presele na jug zbog "lične bezbednosti", prenosi Al Džazira.

- Danas naglašavamo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ovo hitan poziv - dodao je on u televizijskom obraćanju.

Ovo je drugo upozorenje Hagarija na hitnost evakuacije Palestinaca, nakon što je ranije danas rekao da "želi da poveća značaj i hitnost" poziva civilima sa severa Pojasa Gaze da se pomere južno, jer vojska prelazi u "sledeću fazu" rata sa Hamasom i "širi svoje operacije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.