IZRAELSKA VOJSKA NAPREDUJE U POJASU GAZE: Objavljeni dramatični snimci borbi, Hamas pruža snažan OTPOR! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 22:38

IZRAELSKA VOJSKA NAPREDUJE U POJASU GAZE: Objavljeni dramatični snimci borbi, Hamas pruža snažan OTPOR! (FOTO/VIDEO)

Oglasio se i Joav Galant

Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je danas da izraelske snage koje deluju u Pojasu Gaze napreduju "u skladu sa planom" i poručio da će se napadi na "teroriste Hamasa" samo povećati.

- Snage nastavljaju i napreduju u skladu sa planom i jako gađaju neprijatelja - naveo je Galant tokom sastanka u južnoj komandi izraelske vojske u Berševi, prenosi Tajms of Izrael.

⚠️Strikes in southern >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #Gaza city#Israel pic.twitter.com/ZoR4USXfqb

— Swords of Steel (@ignis_fatum) November 3, 2023

Galant je dodao da će se "sistematski napad na teroriste Hamasa" nastaviti i pojačati, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenosi Tanjug.

Izraelske snage su tokom današnjih operacija zaplenile oružje Hamasa u Beit Hanunu u severnoj Gazi. Pojavio se i snimak vojnika IDF-a i oklopnih vozila koji deluju u Gazi.

Footage of IDF soldiers and armor operating in Gaza. Video shows weapons sized by the IDF. pic.twitter.com/mPnveOEjON

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) November 3, 2023

IDF je potom objavila snimke izraelskih trupa u Hamasovom uporištu koje je zauzela brigada "Givati" u utorak, u Džabaliji u severnom delu pojasa Gaze. U njemu se navodi da su snage zaplenile obaveštajni materijal koji će "IDF koristiti u budućim borbama".

IDF releases footage of troops in a Hamas stronghold captured by the Givati brigade on Tuesday, in Jabaliya in the northern Gaza Strip. It says forces recovered intelligence materials that "will be used by the IDF in future fighting." pic.twitter.com/V4uWqimu4a

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 3, 2023

Hamas je danas saopštio da su dva izraelska tenka uništena severozapadno od grada Gaze protivtenkovskim projektilima. U međuvremenu su izraelski avioni bombardovali kancelariju francuske novinske agencije i brojne kancelarije za medije u gradu Gaza.

Prijavljeno je troje mrtvih i desetine ranjenih u izraelskom bombardovanju kuće u naselju Zajton u Gazi.

Direktor bolnice u Gazi je za Al Džaziru rekao: "Živimo u kritičnoj fazi i preti nam zaustavljanje rada u indonežanskoj bolnici za nekoliko sati." Bombardovana je i škola Osama bin Zaid, u kojoj su smešteni raseljeni Palestinci u oblasti Al-Saftavi u severnom delu pojasa Gaze.

Weapons seized by the IDF during operations in Beit Hanoun in northern Gaza. pic.twitter.com/mbTe7t4Hsm

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) November 3, 2023

Na društvenim mrežama je objavljen i snimak izraelskog bombardovanja Gaze tokom noći i danas.

⚠️IDF footage of some of the strikes in the #Gaza strip overnight and today#Israel pic.twitter.com/7E7fv8HBDL

— Swords of Steel (@ignis_fatum) November 3, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.