IZRAELSKA AVIJACIJA VRŠI STRAHOVITE UDARE NA GAZU! Tuku ih najmodernijim avionima, krenuli i sa F-35

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 19:04

IZRAELSKA AVIJACIJA VRŠI STRAHOVITE UDARE NA GAZU! Tuku ih najmodernijim avionima, krenuli i sa F-35

Situacija izmiče kontroli na teritoriji Izraela

Nakon što je Netanijahu najavio početak operacije "Gvozdeni mačevi", pored prebacivanja četiri pešadijske divizije IDF, avijacija je počela da deluje u vazduhu.

Do jutra 8. oktobra za napad na pojas Gaze upotrebljeno je 80 taktičkih aviona: 17 F-35, 43 F-16 i 20 F-15. Izviđanje položaja Hamasa vršilo je 10 bespilotnih letelica Heron-I i 2 Hermes-450.

Komunikaciju i kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između taktičke avijacije obezbeđuju dva aviona G-550 Eitam AVACS. A jedan G-550 "Šavit" elektronskog izviđanja i dalje patrolira obalnim područjima sa Libanom, nadgledajući aktivnosti Hezbolahovih snaga.

Obim operacije premašio je prethodne periode eskalacije ne samo po broju žrtava na obe strane, već i po prikupljenim sredstvima. Trenutno masovni udari na palestinske grupe nisu dali željeni efekat, a borbe u Izraelu se nastavljaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.