IZRAEL ŽESTOKO UDARA PO HAMASU Nastavlja se ispitivanje direktora Al Šife: Bolnica koja je bila na vrhu terorističke mreže

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 10:23

IZRAEL ŽESTOKO UDARA PO HAMASU Nastavlja se ispitivanje direktora Al Šife: "Bolnica koja je bila na vrhu terorističke mreže"

Izraelska vojska sprovodi operaciju čišćenja bolnice Al-Šifa od prošle nedelje.

Službenici izraelske obaveštajne službe nastavljaju ispitivanje Muhameda Abu Salmija, direktora bolnice Al-Šifa koja se nalazi u Pojasu Gaze, kako bi dobili informacije o infrastrukturi palestinskog militantnog pokreta Hamas na lokaciji te medicinske ustanove, saopštila je izraelska vojska.

- Trenutno nastavljamo njegovo ispitivanje zbog činjenice da je šef bolnice koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zaista bila na vrhu čitave terorističke mreže - izjavio je danas portparol izraelske vojske Doron Spielman, prenosi Al Džazira.

On je pravdao potez Izraela da uhapsi direktora bolnice i rekao da je on morao da zna šta se u toj ustanovi dešavalo, dodajući da vojska ima video snimak talaca koje drži Hamas, a koje su snimile kamere za video nadzor u bolnici Al Šifa.

Izraelska vojska sprovodi operaciju čišćenja bolnice Al-Šifa od prošle nedelje i tvrdi da ispod nje postoje nekoliko podzemnih kompleksa i tunel, gde su se militanti krili i držali taoce kidnapovane u napadu na Izrael 7. oktobra.

Izraelske vlasti su saopštile 23. novembra da je direktor bolnice Al Šifa u Gazi priveden i predat službi bezbednosti Šin Bet na ispitivanje, nakon što su, kako tvrde, dobili dokaze da je ta medicinska ustanova komandni centar Hamasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.