IZRAEL ZATVARA GRANICU! Oni dolaze, i to sa neviđenim nuklearnim arsenalom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 14:55

IZRAEL ZATVARA GRANICU! Oni dolaze, i to sa neviđenim nuklearnim arsenalom

Zabranjen je ulaz u područje blizu granice sa Libanom.

Izraelska vojska zabranila je danas pristup u zonu unutar četiri kilometra od libanske granice i rekla da namerno ometa GPS usluge tamo i na južnom frontu s Gazom kao deo svojih operacija.

Prekid rada GPS-a mogao bi uticati na funkcije aplikacija, rekao je glavni vojni portparol kontraadmiral Daniel Hagari na platformi X, ranije poznatoj kao "Tviter".

Borci libanskog Hezbolaha ispalili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su danas navođeni projektil na izraelsko selo uz severnu granicu Izraela, ubivši jednu osobu i ranivši tri druge, rekli su iz izraelske medicinske službe.

Štula je poljoprivredna zajednica uz granicu, koja se nalazi prekoputa zajednice Aita al Šab.

Izraelska vojska rekla je da je izvršila protivnapad na Liban u znak odmazde ispalivši 12 projektila na okolinu Aita al Šab, prema libanskim sigurnosnim izvorima.

Po tim izvorima Izrael je gađao i južna libanska naselja Rmeiš i Ramija.

Od Hamasovih napada na Izrael i protivnapada izraelske vojske na Gazu, zadnjih je dana stalno bilo incidenata duž granice Izraela i Libana, što je podstaklo zabrinutost od daljnje eskalacije.

Proiranska milicija Hezbolah aktivna je u južnom Libanu.

🇱🇧 The official Hezbollah channel posted footage of their training.#IsrealPalestineconflict #hezbollah pic.twitter.com/zuoyeQb1QR

— Sanat (@imsanatk) October 15, 2023

Hezbolah, koji obučava i finansira Iran, smatra se mnogo moćnijim od Hamasa.

Od zadnjeg rata između Izraela i tog pokreta 2006, Hezbolah je postao puno moćniji.

Prema poslednjim procenama izraelske vojske ima arsenal od više od 100.000 raketa.

Izraelski savetnik za nacionalnu sigurnost upozorio je libansku militantnu organizaciju da ne započinje rat na drugom frontu, zapretivši "uništenjem Libana" ako to učini.

Cači Hanegbi rekao je da Izrael "ne želi da bude uvučen u rat na dva fronta" i upozorio Hezbolah da se drži podalje od borbi.

- Nadamo se da Hezbolah neće, de facto, dovesti do uništenja Libanona, jer ako onde bude rata, rezultat će biti težak - rekao je aludirajući na dugogodišnje izraelske pretnje teškim udarima na zemlju u slučaju lansiranja Hezbolahovog opsežnog raketnog arsenala.

Podsetimo, jedinice libanskog Hezbolaha nakon kratkotrajnih borbi zauzele su utvrđeni granični punkt izraelske vojske i na jarbol podigle ratnu crvenu zastavu ove partije.

BREAKING:

🇱🇧/🇮🇱 Al-Manar : Hezbollah's flag was raised at the Israeli military base in Rahab on the border with Lebanon. pic.twitter.com/ceUMEMzM16

— Megatron (@Megatron_ron) October 15, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.