IZRAEL UKIDA SLOBODU GOVORA: Medijski gigant pred gašenjem zbog neslaganja sa narativom vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 15:48

IZRAEL UKIDA SLOBODU GOVORA: Medijski gigant pred gašenjem zbog neslaganja sa narativom vlasti

Šok informacija sa Bliskog istoka

Izraelska vlada odobrila je danas regulative uz pomoć kojih će moći privremeno da zatvori strane informativne kanale tokom vanrednog stanja zbog rata sa Hamasom, ukoliko smatra da određeni medij nanosi štetu nacionalnoj bezbednosti.

Ministar informisanja Šlomo Karhi predvodio je inicijativu za donošenje ovakve regulative kako bi se ugasio kanal Al Džazira, za koji tvri da je naneo štetu izraelskoj nacionalnoj bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkako je počeo rat, preneo je Tajms of Izrael.

Regulative su retroaktivne, što znači da izveštaji katarske Al Džazire počev od 7. oktobra, i proglašenje vanrednog stanja, sada mogu da se koriste kao osnova za odluku da se ugasi informativni kanal koji izraelski list ocenjuje kao pro-palestinski.

Predlog da se ugasi Al Džazira biće na sledećem dnevnom redu izraelske kancelarije za nacionalnu bezbednost, koja mora da odobri takav zahtev.

- Izrael je u ratu na kopnu, u vazduhu, na moru i ja diplomatskom frontu. Nećemo dozvoliti ni na koji način da nečije emitovanje nanese štetu našoj državi. Al Džazirina izveštavanja su protiv Izraela, pomažu Hamasu-ISIS-u i terorističkim organizacijama u njihovoj propagandi i ohrabruju nasilje protiv Izraela - rekao je Karhi.

Al Džazira je negirala ove optužbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.