IZRAEL UGROŽAVA STABILNOST REGIONA: Jedna država posebno nezadovoljna njihovim namerama u Jerusalimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 16:09

"IZRAEL UGROŽAVA STABILNOST REGIONA": Jedna država posebno nezadovoljna njihovim namerama u Jerusalimu

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je protest zbog izgradnje novih jedinica za naseljavanje na okupiranim palestinskim teritorijama

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u četvrtak da izraelsko odobrenje za izgradnju novih naselja u Džabal Abu Gnejimu, u istočnom Jerusalimu, ugrožava stabilnost regiona.

, jer to predstavlja teško kršenje međunarodnog prava i međunarodnog legitimiteta.

 Portparol egipatskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljnih poslova Ahmed Hafez rekao je da nastavak izraelske politike naseljavanja na okupiranim palestinskim teritorijama podriva šanse za rešenje dve države i stoji na putu naporima da se pregovarački proces oživi u nastojanju da će se postići sveobuhvatno i pravedno rešenje palestinskog pitanja, kao i pretnje koju predstavlja po bezbednost i stabilnost u regionu.

Once again, Europe’s top diplomats expressed their ‘deep concern’ regarding Israel’s ongoing illegal settlement expansion, again evoking the maxim that Israeli actions “threaten the viability of the two-state solution”.https://t.co/KUi8FrOQw8

— Memo Hamada (@MemoHamada16) November 26, 2020

Egipat i Izrael održavaju jake veze i blisku bezbednosnu saradnju duž sinajske granice, međutim, Egipat takođe održava granicu sa Gazom i diplomatske odnose sa Hamasom i Palestinskom vlašću.

Ovi odnosi stavili su Egipat u prvi plan pregovora u Gazi, posebno tokom oružanih sukoba između Hamasa i Izraela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.