IZRAEL ODOBRIO POVRATAK 3.000 JEVREJA IZ ETIOPIJE: Rat u afričkoj državi pogurao stvar, inače ih Tel Aviv ne bi vraćao nazad, a ovo je razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 23:59

IZRAEL ODOBRIO POVRATAK 3.000 JEVREJA IZ ETIOPIJE: Rat u afričkoj državi pogurao stvar, inače ih Tel Aviv ne bi vraćao nazad, a ovo je razlog

Još se ne zna kada će odluka stupiti na snagu

Izraelska Vlada je danas odobrila imigraciju nekoliko hiljada Jevreja iz ratom zahvaćene Etiopije, od kojih su neki decenijama čekali da se ujedine ponovo sa porodicom u Izraelu.

Oko 140.000 etopijskih Jevreja živi u Izraelu, a lideri zajednice procenjuju da je oko 6.000 Jevreja ostalo u Etopiji, preneo je AP. Iako su porodice jevrejskog porekla i mnogi praktikuju judaizam, Izrael ih ne smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jevrejima u uslovima religioznog zakona.

Umesto toga, oni su se borili da uđu u zemlju pod programom ujedinjena porodica, koji zahteva posebno odobrenje od Vlade. Prema današnjoj odluci, oko 3.000 ljudi će moći da se preseli u Izrael.

Među njima su roditelji, deca i braća porodica koje već žive u Izraelu, kao i siročad čiji su roditelji živeli u Izraelu.

, a Vlada je zaposlila koordinatora projekta da nadgleda proces.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.