IZRAEL NA NOGAMA: Novi soj korone stigao kod njih, dogodila se velika mutacija, moguće širenje ZARAZE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 11:52

IZRAEL NA NOGAMA: Novi soj korone stigao kod njih, dogodila se velika mutacija, moguće širenje ZARAZE

Potvrđen prvi slučaj

Izraelsko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u toj zemlji potvrđen prvi slučaj novog soja korona virusa i to kod putnika koji se vratio iz Malavija.

Putnik i još dve osobe za koje postoji sumnja da su inficirane stavljeni su u izolaciju, prenosi AP.

Nova varijanta koronavirusa - B.1.1.529 otkrivena je u Južnoj Africi, a naučnici su saopštili da izaziva zabrinutost zbog velikog broja mutacija i velike zaraznosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Benet: Izrael na pragu VANREDNE SITUACIJE zbog nove varijante kovida iz Afrike

Izvor: Blic, 26.Nov.2021

Izraelski premijer Naftali Benet izjavio je danas da je Izrael na pragu vanredne situacije nakon što su vlasti otkrile prvi slučaj nove varijante korona virusa kod putnika koji se vratio iz Malavija.

Nastavak na Blic...

Novi omikron soj koronavirusa alarmirao svet, ponovo se uvode zabrane putovanja

Izvor: VOA, 26.Nov.2021

Otkriće novog soja koronavirusa alarmiralo je vlade širom sveta, dovelo do novih zabrana putovanja i naglog pada berzanskih indeksa na tržištima, dok naučnici drže vanredne sastanke da bi utvrdili tačne rizike od, za sada, uglavnom nepoznate varijante. Svetska zdravstvena organizacija (SZO)...

Nastavak na VOA...

Svet: Strože mere zbog novog omikron soja korone u Australiji, zabrana ulasaka u SAD iz zemalja južne Afrike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2021, 08:47

Zbog širenja nove varijante korona virusa, tzv. omikron soja od danas se u Australiji uvode nova ograničenja za sve koji su bili u devet južnoafričkih zemalja u kojima je potvrđeno širenje ovog novog mutiranog soja virusa...Reč je o državama Južna Afrika, Namibija, Zimbabve, Bocvana, Lesoto,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.