IZRAEL JE U VELIKOJ OPASNOSTI: Hamas se pohvalio velikim uspehom, ovo je njihovo novo moćno oružje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 22:19

IZRAEL JE U VELIKOJ OPASNOSTI: Hamas se pohvalio velikim uspehom, ovo je njihovo novo moćno oružje (VIDEO)

Obostrani napadi još uvek ne prestaju i sukobi su nastavljeni i tokom večeri

Brigade Iz ad-Din al-Kasam, vojno krilo pokreta Hamas, objavile su da su napale tokom dana međunarodni aerodrom Ramon na jugu Izraela. Abu Ubaida, portparol palestinske frakcije, otkrio je u izjavi da je izraelski aerodrom, koji se nalazi 220 kilometara od Gaze, na meti nove teške rakete nazvane "Ajaš-250".

Nova raketa dobila je ime po Jahiji Ajašu, glavnom proizvođaču bombi Hamasa i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vođi bataljona Zapadne obale brigada Iz ad-Din al-Kasam, na kojeg je Izrael izvršio atentat 1996. godine. Prema rečima portparola brigade Iz ad-Din al-Kasam, nova raketa ima domet veći od 250 kilometara i naoružana je teškom eksplozivnom bojevom glavom.

CCTV footage of the rocket barrage from Gaza a short while ago pic.twitter.com/2XMxnaCm4a

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

- Mi stavljamo u službu raketu "Ajaš-250" i poručujemo neprijatelju: vaši aerodromi i svaka tačka od severa Palestine do njenog juga nalazi se u dometu naših raketa, a evo sledećeg oružja za odvraćanje koje leti na nebu Palestine prema svakom cilju koji definišemo i odlučujemo uz pomoć Boga - rekao je portparol.

Impact in an open area near Zohar in southern Israel pic.twitter.com/svI4L76jii

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Izraelski izvori potvrdili su da je raketa pala u blizinu međunarodnog aerodroma Ramon. Nije bilo povređenih. Međutim, aerodrom je bio zatvoren.

2 interceptions over border communities a short while ago

(Video: מצב בטחוני גלובלי) pic.twitter.com/bSH4Tivh3Y

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Nekoliko minuta nakon napada na Ramon, brigade Iz ad-Din al-Kasam lansirale su rakete na izraelsku prestonicu Tel Aviv, gradove Beršeba i Netivot kao i vojne baze u Tel Nofu i Nevatimu.

Interceptions over Route 6 in southern Israel a short while ago

(Video: מצב בטחוני גלובלי) pic.twitter.com/1DwDwKegoq

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Izvešteno je o nekoliko presretanja sistema "Gvozdene kupole". Međutim, u južnom Izraelu sistem PVO suočio se sa tehničkim neuspehom.

Iron Dome Fails to Intercept Palestinian Rockets Targeting Occupied Territories pic.twitter.com/qPj5lnurus

— Fars News Agency (@EnglishFars) May 13, 2021

Od izbijanja sukoba u Gazi 10. maja, palestinski raketn napadi ubili su petoro ljudi, a desetine ranili u Izraelu. Raketni napadi verovatno neće prestati uskoro jer izraelska strana još uvek odbija pozive na prekid vatre.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.