IZOSTAO SUSRET DVOJICE DRŽAVNIKA: Američki državni sekretar Blinken nezadovoljan postupcima svog ruskog kolege u Džakarti

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 17:38

IZOSTAO SUSRET DVOJICE DRŽAVNIKA: Američki državni sekretar Blinken nezadovoljan postupcima svog ruskog kolege u Džakarti

Nije došlo do otopljavanja odnosa dve svetske sile.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da intervencije ruskog ministra spoljnih poslova na susretu Udruženja država jugoistočne Azije (ASEAN) "nije bio konstruktivan, niti produktivan, ni po jednom pitanju.

Blinken, koji se nije susreo sa Lavrovom na marginama sastanka u Džakarti, rekao je novinarima na konferenciji za novinare da je ruski diplomata bio "totalno negativan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << " i da se fokusirao na svaljivanje krivice na Ameriku, preneo je Rojters.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj rekao je da je Lavrov odgovorio "agresivno" na zahtev tokom sastanka ASEAN-a da se povuku ruske trupe iz Ukrajine, rekavši da je zahtev deo zapadne zavere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.