Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IZNENADJUJE RELATIVAN USPEH SUVERENISTICKOG BLOKA"

Vasington -- Rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori ne predstavljaju znacajnu promenu, ali u izvesnoj meri je iznenadjenje relativan uspeh struje crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, ocenio je savetnik Komisije za evropsku bezbednost i saradnju u Predstavnickom domu Kongresa SAD Robert Hand. Konstatujuci da je bilo ocekivanja da ce crnogorski predsednik pretrpeti posledice zbog prihavatanja Sporazuma o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore, Hand je rekao da je "dobra vest"
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
sto to nije uticalo na opredeljenje biraca i da to pokazuje da ce, pored pritisaka Evroske unije za prihvatanje Sporazuma, "narod Crne Gore sam odluciti o svojoj buducnosti". "Narod Crne Gore uocava da postoje razlike u gledistima medju Crnogorcima i da velik broj njih prihvata ideju o zajednickoj drzavi, pod uslovom da Crna Gora ostane Crna Gora, odnosno da sama moze da resava svoje ekonomske probleme", rekao je Hand.

On je ocenio da su se vlasti u Beogradu odgovorno i "bez uplitanja"

postavile prema izbornom procesu u Crnoj Gori i da ce gradjani obe republike sami odluciti kako ce biti sproveden Sporazum o preuredjenju odnosa. "Narod Crne Gore je spreman da prihvati Sporazum i uveri se o njegovu delotvornost, sto je veoma pozitivno primljeno u Vasingtonu", rekao je Hand.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.