IZNENADICE VAS OVA LISTA Sta sve mozete da kupite za jedan franak u Beogradu

Izvor: medio.rs, 03.Feb.2015, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNENADICE VAS OVA LISTA Sta sve mozete da kupite za jedan franak u Beogradu

Od pumpe za bicikl preko osnovnih životnih namirnica, pa sve do kozmetike...ali i još mnogo stvari! Iznenadićete se kada vidite šta sve kupujete po ovako niskoj ceni, a da toga niste ni svesni

Ako živite u prestonici Srbije, onda sigurno znate da opstanak u Beogradu nije ni malo jeftin. Novac vam je potreban za sve, a kupovina različitih proizvoda često premašuje visinu prosečnog kućnog budžeta.

Međutim, to ne znači da za manje pare, ako pažljivo potražite, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ne možete naći ono što vam treba.

Istraživali smo šta je sve moguće kupiti u Beogradu za jedanšvajcarski franak, čiji je srednji kurs danas 116, 6 dinara. To su stvari koje su nam dostupne svakog dana, a bez nekih ne možemo da opstanemo.

Kako bi uopšte bilo gde stigli, potrebna vam je Bus plus kartica, koja vam omogućava da gradskim prevozom stignete do neke lokacije. Cena karte, koja traje 90 minuta, odnosno sat ipo vremena je 89 dinara. Prevoz vam je dakle, omogućen po ovoj ceni, a ako za ovaj vremenski period uspete i da završite obaveze, možete se i vratiti nazad.

Od namirnica “za kuhinju”, prodavnice nude proizvode koji su pristupačne po ceni jednog franka, a u njih spadaju:

1. Hleb – neizostavan dodatak svakom obroku i gotovo da nema osobe koja ga ne kupuje. U pekarama ili samoposlugama njegove cene su različite, ali neki prosek je oko 40 dinara, pa za 116 dinara možete kupiti dve ipo vekne svežeg hleba.

2. Mleko – litar mleka je u proseku oko 110 dinara. Uživajte u ovom napitku.

3. Čokoladice i bananice – čokoladne bananice su prilično pristupačne i važe za jednu od najjeftinijih i najslađih poslastica. Za jedan franak ih možete kupiti sedam, a ako volite drugačije slatkiše, za isti novac možete uzeti jednu ili dve druge čokoladice.

4. Ulje – okvirno oko 110 dinara, a bez njega je nezamislivo spremanje velikog broja jela.

5.  Za jedan franak možete uzeti četiri kisela mleka od po 25 dinara i jedan litar jogurta od 98 dinara. Dve kisele pavlake, takođe, platićete sto dinara kao i pet kifli od po 20 dinara.

6. Kilogram šećera je 59 dinara.

7. Tu su i žvake, koje iznose okvirno 55 dinara, kao i papirne maramice.

Na pijaci takođe možete pronaći namirnice koje koštaju manje od ovog iznosa, a jako su potrebne.

Neke od njih su krompir, šargarepa, kupus…čije cene po kilogramu ne prelaze vrednost jednog franka.

Veza peršuna na pijaci košta 20 do 30 dinara, mirođije 30 dinara, dok se pola kilograma paprike može dobiti po ceni od 50 dinara. Kilogram jabuka takođe ne prelazi ovu cifru, mada ostalo voće ne možete naći ovako povoljno (osim ako se neko ne odluši da vam proda na komad).

Za jedan “švajvcarac” sebi mođete priuštiti obrok. Da, dobro ste prošitali.

Na kioscima brze hrane, parče pice možete naći po ceni od 85 do 110 dinara, a neki sendviči takođe ne prelaze pomenutu brojku. Perece, đevreci i pogačice takođe spadaju u ovu kategoriju, ali burek na žalost ne možete kupiti.

Pripadnice lepšeg pola sebe mogu obradovati lakom za nokte, koji na ulici u proseku košta oko 60, 70 dinara.

Možete uplatiti i dopunu za vaš mobilni telefon u iznosu od jednog franka, pa aktivirati neki od povoljnih paketa.

Jedna Koka Kola od litar može ući u vaš užitak, a neki od sladoleda takođe ne prelaze 116 dinara.

Ukoliko krenete u prodavnicu koja se bavi kućnim potrepštinama, možete nabaviti dve čaše, pumpu za bicikl, dve table najtanjeg stiropora ili metar i po kvadrata mreže protiv komaraca.

Kurs švajcarskog franka je u februaru prošle godine iznosio 94,697 RSD u odnosu na kurs ove valute od 9. januara iste godine od 92,91 RSD.

Kretanje franka prema dinaru u poslednjih godinu dana je varirao, pa je u 2014, godine vredeo 92,4 dinara, a prvog januara 2013. za jedan švajcarski franak trebalo je izdvojiti 94,1 dinar. Polovinom 2012. godine bio je 96,3 dinara, dok je 1. januara te godine 85,8 dinara vredelo jedan franak.

Šta sve vi možete kupiti za jedan franak, odnosno 116 dinara?

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.