IZMEŠTAJU MIGRANTE ZBOG ŠIRENJA ZARAZE: Velika akcija u Bihaću, pretražuju se napušteni objekti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 10:01

IZMEŠTAJU MIGRANTE ZBOG ŠIRENJA ZARAZE: Velika akcija u Bihaću, pretražuju se napušteni objekti

Migranti se izmeštaju iz napuštenih zgrada u kojima žive

U toku je izmeštanje većeg broja ilegalnih migranata iz napuštene zgrade Doma penzionera u Bihaću u kamp Lipa, koji se nalazi u okolici ovog grada.

Ovo je potvrdio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, koji je rekao da se akcija provodi uz podršku nadležnih policijskih snaga i Službe za poslove sa strancima.

- Podršku akciji dale su i službe Civilne zaštite Grada Bihaća, koje će nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pražnjenja objekta početi dezinfekciju, deratizaciju i odvoz smeća iz objekta. Objekat će potom biti zatvoren fizičkim preprekama - kazao je Fazlić.

On je rekao da su, nakon sjednice gradskog Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji došli do zaključka da je lokacija Doma penzionera, kao i neke druge u ovom gradu, moguć izvor zaraze.

- Postoji još nekoliko lokacija u gradu na kojima borave migranti. To je, pre svega, zgrada bivše fabrike 'Krajinametal', koju ćemo takođe u narednim danima isprazniti, očistiti i zapečatiti. Ima i dosta napuštenih kuća u gradu koje koriste migranti, i to će biti obuhvaćeno ovom akcijom. U kampu Lipa ima dovoljno mesta za sve - istakao je Fazlić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Migranti iz gradske jezgre Bihaća izmješteni u kamp Lipa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2021

Iz napuštenog objekta, nedovršene zgrade Doma penzionera u središtu Bihaća izmještena su 242 migranta, saopštila je Služba za poslove sa strancima BiH. Inspektori Službe za poslove sa strancima u pomenutom objektu zatekli su 242 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana. Migranti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.